Засідання студентського наукового гуртка нашої кафедри «Інновації в сучасній світовій економіці: сутність, необхідність, моделі, досвід»

24 листопада відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка нашої кафедри «Інновації в сучасній світовій економіці: сутність, необхідність, моделі, досвід» у форматі відеозустрічі. На ньому були присутні зав. каф. ЕтаМ, проф. Прохорова В.В., доц. каф. ЕтаМ Юхнов Б.Ю., здобувачі вищої освіти груп ДМП-М22+М23пр, ДМП-М22млб, ДМП-М23приск. Темою засідання було проведення аналізу моделей інноваційного розвитку економіки. Із вступним словом виступила проф. Прохорова В.В., яка в тому числі спеціалізується на цих проблемах.
У своєму виступі вона ще раз наголосила на важливості цього питання та розповіла про власні наукові здобутки в даному напрямі. Далі слово узяв доц. Юхнов Б.Ю. Він торкнувся такого важливого питання як соціальні інновації. Агресія росії в Україні щоденно підкреслює необхідність як практичних заходів, так і потребу в подальших теоретичних дослідженнях напрямків і методів подолання руйнівних наслідків війни. Саме в кризові періоди отримують шанс інноваційні заходи впливу на соціально-економічні явища.
Соціальні інновації є одним із таких важелів принципових змін, що враховують напрацювання минулих років, нові вибухоподібні події суспільного життя, всебічний аналіз світового досвіду. Це стосується, зокрема, розповсюдження системи соціально спрямованого інвестування (імпакт-інвестування).
Метою импакт-інвестування є одночасне досягнення фінансового результату і значимого соціального ефекту, тобто одержання доходу для інвестора й певної вигоди для суспільства.
Головна відмінність імпакт-проєкту від звичайного соціального полягає в тому, що при імпакт-інвестуванні  має місце стійка й довгострокова зміна в суспільних процесах, а не просте створення суспільного блага. Це питання визвало жваве обговорювання.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

EnglishRussianUkrainian